mandag 16. januar 2012

Første selvstendige arbeidsdag i slummen

I dag har vi altså delt oss i to for å få være med på to ulike prosjekter - barnehage og aktivitetsenter.

Crazy-Chris, Bjærg & Marg sto opp så tidlig som aldri før idag - kl. 7! Dro til universitet og ble hentet av en mildt sagt CRAZY sjåfør. Etter å ha kjørt feil 5 ganger, brukt over en time for mye og kjørt på en dame kom vi endelig fram til slummen. Her møtte vi verdens hyggeligste tolk, som var meget hjelpsom gjennom hele dagen. Som vanlig sang vi barnesanger og fikk barna til å gråte - men denne gangen fikk vi også gjort et saklig intervju med de ansatte i barnehagen. En flott dag! Resten av dagen gikk til hardcore soling og gin rummy (såklart).

Hun i midten måtte sitte der for at barna ikke skulle være livredde

da crew
Inderne pynter seg i anledning festival til ære for de hellige kyrne

Ther, Annis-Martis og Ås kom på ettermiddagen. Vi møtte vår superhyggelige tolk, og han viste oss rundt på 5 (av totalt 9) forskjellige aktivitetssenter for skoleelever mellom 6 og 12 år. Barna får både leksehjelp, info om helse og hygiene og undervisning om hvordan de skal beskytte miljøet. Vi fikk snakket med noen av barna, og Therese fikk til og med en liten fuglenøkkelring av noen av jentene!

Therese og Anne-Marthe på universitetsområdet mens vi venter på den svarte taxien vår med sotede ruter


Stort sett ser foreldrene verdien av å la barna gå på aktivitetssenteret, men tolken vår (som forøvrig er en slags leder for CSA sitt arbeid i slummen) sa også rett ut at mange av foreldrene "don't understand what's happening here". Og da er det jo forståelig at problemer lett kan oppstå - filleting skaper fullt kaos. Tolken vår fortalte om en gang hvor et av barna hadde snublet i trappa og slått seg. Barnets foreldre, og foreldrene til flere av de andre barna, hadde blitt rasende og kommet til senteret og banket opp læreren - de mente hun måtte få straff for å ha skadet barnet deres.

Noe annet som ikke er helt gøy, er at hundene i slummen reagerer på oss fordi vi er hvite og lukter rart. De bjeffer, knurrer, følger etter oss og gir tydelig uttrykk for at de vil jafse av oss en fot. Hjelp! Vi ble faktisk guidet en omvei på vei tilbake fordi det ble så mye styr og fordi tolken tydeligvis ikke orker blodige legger (vi er jo ikke redde, vi har jo tatt Hepatitt B-vaksine!).

I morgen skal vi tilbake og besøke den samme slummen og de resterende aktivitetssenterene. Vi gleder oss! Det var vært veldig lærerrikt i dag - vi har fått svar på mange av våre spørsmål, og det merkes godt at alle kommer lettere til når vi ikke er så mange ute i felten på en gang.

Åse fikk pannepynt av ei av damene som jobber på aktivitetssentrene. Så nå er hun nesten indisk!

Skal ikke holde dere på pinebenken lengre - det er på tide å kåre gårsdagens vinner av leserkonkurransen!! Seieren går til... "ei mamma" !!! delvis grunnet godt forslag på sangaktivitet, og delvis grunnet aktiv deltakelse på tidligere blogginnlegg. GRATULERER!

Nå; over til DAGENS KONKURRANSE: vi har et problem når det gjelder hotellopphold i Goa - den som kommer med det beste og billigste hotellforslaget vinner heder og ære (og sitt navn skrevet med fet kursiv og blokkbokstaver!)

6 kommentarer:

  1. Jippiii :-)

    Så glad for at dere har hatt en vellykket dag :-)
    Når skal dere sjekke inn og ut av hotell i Goa? Kan godt "lete" litt :-)

    SvarSlett
  2. Foreldreterskelen var lav fekk vi vite:)
    Eg har endeleg kika på den fine bloggen og kan med ein gong slå fast at kalv er eit must på bytur!
    Godt å sjå at de er i god behold og at de trivs:)
    Blir kjekt å fylgje dykk vidare. Ser fram til å høyre den Indisk-norske aksent en når de kjem heim!
    Tips til bildetakinga: Likte spesielt godt eit bilde med teksten under : "Strike a pose på universitetet" Slike bilder (skikkeleg oppstilt og symetri likar vi). Fleire slike er fint!
    Spm til Therese: Fekk du teke bilete av grannen frå eit tidlegare liv?
    LevLurt
    mvh: pappa til Therese

    SvarSlett
    Svar
    1. Så koselig at du følger med :) hehe, du likte vel bildet. Det er bare Bjørg som kan få meg til å lystre fotografens pipe bedre enn deg ;)

      Dessverre fikk jeg ikke tatt bilde av min nabo fra tidligere liv. Jeg dro ikke kjensel på ham selv, og tror nok ikke du ville gjort det heller ;)
      Jeg lever lurt vet du, klem therese

      Slett
  3. Heisann;

    Goa har et stort hotellutvalg, men oppgaven med det beste hotellet....tja? Her er iallefall en lenke som dere kan studere. Lykke til med valget :)


    http://no.tripadvisor.com/Tourism-g297604-Goa-Vacations.html

    SvarSlett
  4. Fint innlegg og fin pannepynt. Sjekk ut www.hotels.com så finner dere sikkert ett billig/bra hotel. (*Krysser fingrene for seier*)

    SvarSlett
  5. Sjekke det her hotellet da: http://www.consuming.co/2011/11/sjokoladeegg-fra-freia/
    Nei vent, det der var jo ikke et hotell. Jaja, håpe jeg vinner!

    SvarSlett