lørdag 14. januar 2012

Dagen med det rare i

I dag har vi vært på universitetet for litt videre planlegging med vår kontaktperson, Johny J. I tillegg til litt research på det lokale biblioteket. Godt å føle at man kommer litt igang med prosjektet vi skal jobbe med. For de som lurte så er målet med denne praksisen å skrive en oppgave, samtidig som å lære noe om en annen kultur. Vår problemstillng er: Hva gjør CSA for å bedre slumbarns hverdag og fremtidsutsikter? Vi er veldig spente på hva vi vil komme frem til i løpet av de 5 ukene vi skal være her.

Utenfor biblioteket på universitetet
Nå som vi lever i "indian time" rekker Therese å flette både en, to og tre mens vi venter.

Etter møte på universitetet kjørte vi auto ricksaw til sentrum og Mahatma Ghandi Road. Der fikk vi kontakt med en sjåfør som tilbød en god pris for å kjøre oss til flere plasser vi hadde tenkt å besøke. Vi skjønte i ettertid at det var meget viktig at vi kjøpte ting i butikkene, for at sjåføren skulle få skolebøker til barna sine. Etter vi hadde betalt løp han etter oss for å spørre etter eksakte priser, og var bare halvveis fornøyd med hvor mye vi hadde kjøpt.

Vi var i løpet av dagen innom en matvarebutikk, 3 forskjellige suvernirbutikker, park for lunsjspising, Hard Rock Cafe for dobesøk, St. Mark`s cathedral og et par handlegater. Følte oss som skikkelige turister!
Lunsj i parken



Noen av oss fikk også prøve en sari på butikken 
På en av butikkene var det stort utvalg i indiske duftoljer

Etter å ha prøvd det meste av sortementet (8 typer olje) luktet Åse og Therese så sterkt at de nesten ble litt rusa...

Byen slutter aldri å overraske. Therese har i løpet av dagen vært så heldig å møte sin nabo fra et tidligere liv, usikre på om dette var et dårlig salgtriks eller om Therese ikke husker navnet på sine tidligere naboer.


Vi spiste på Nando`s, en portugisisk restaurant. OG det var gratis påfyll med  Cola!! LYKKE!
Til en forandring avsluttet vi dagen med kortspill i stedet for The O.C. Spillet heter gin rummy, og Anne Margrete har lært det av sin farmor. Vi elsker det, og spilte i 3 1/2 time!

Kortspill på senga. Anne-Marthe vant :)

Så avslutter vi selvfølgelig med dagens leserspørsmål. Og vi spør: HVOR MANGE PÅLEGG HAR VI PÅ FROKOSTBORDET?



På gårsdagens leserspørsmål fikk vi flere gode svar, men for de som har svart tampong, Thereses truse eller insektbo må vi desverre skuffe. Svaret er vaskefille (den ble vannet foran øynene våre på restauranten, vokste til dobbel størrelse og var klar til å brettes ut), og vi gratulerer OLE KRISTIAN og MARIANNE!!! Dere var de heldige som fikk navnene deres skrevet på dagens toppblogg! Hurra!


6 kommentarer:

  1. Tusen takk for dagens oppdatering :-) Så bra at Gin Rummy falt i smak :-) For noen kan det være en tålmodighetsprøve ... Ikke sant, Anne Margrete? :-)
    Ønsker dere en fin dag i morgen :-)

    SvarSlett
  2. Hei hei:) Det ser ut til at dere har det fint:)
    Vi tror det er 10 pålegg på bordet... tipper vi:)

    Hilsen Kristin sin favoritt bror, Karina og Lukas;)

    SvarSlett
  3. Det var jo et enkelt spørsmål da... Anne Margrethe sitter jo og holder opp 4 fingre, så da er jo svaret ganske enkelt 4. Litt større utfordring takk:-)

    SvarSlett
  4. Mange halvtomme tuber her, men litt av et utvalg! Tallet i går var 14 (fint tall) samt noe fruktpålegg mm. Godt å se at dere har næringsvett:)

    SvarSlett
  5. Så spennende:)
    Morsomt å læs ka dåkk gjør.

    ps: fin du va i Kjolen Therese:D

    SvarSlett